Sådan gør du hvis dit barn ønsker et år som udvekslingsstudent


Efter færdiggørelsen af folkeskolen er der en del børn, som kommer hjem med et brændende ønske om at tage en 10. klasse på en high school i Amerika. Og selvom man som forældre selvfølgelig ønsker at give ens barn en oplevelse for livet, kan det nemt virke som en lettere uoverskuelig opgave at sende sit barn tværs over Atlanten, for at gå i skole. For hvordan sikre man sig at de får en god værtsfamilie, bliver placeret på en fornuftig skole, når man dårligt forstår de formularer man skal udfylde? Men faktisk er der lige netop til dette en del ting, du kan gøre, for at gøre processen nemmere og mindre kompliceret.

Læs anmeldelser af skolen

Et af de sværeste valg man skal tage, hvis man vil sende sit barn afsted, er valget af skole. Der findes samtlige highschools i Amerika, som alle kan tilbyde dit barn helt forskellige ting. I denne proces er det vigtigt at man inden man låser sig fast på en skole, går ind og læser anmeldelserne af skolen. I 9 ud af 10 tilfælde, kan disse anmeldelser give et langt mere præcist billede af miljøet på skolen, end de oplysninger som skolen angiver på deres hjemmeside.

Find evt. en erfaren organisation at rejse igennem

Der er en hel del fordele ved at rejse gennem en organisation, da de typisk har oparbejdet sig selv et tæt samarbejde med skolerne. Derudover har de også erfaring, indenfor amerikansk skolekultur og kan ofte komme med råd til hvordan man bedst færdes derover, ydermere ved de også præcis hvilke tilladelser man skal søge, for at rejse ind i Amerika. Men i tilfælde af i hellere selv vil være i direkte kontakt med skolen, kan det i så fald være en rigtigt god ide at tage kontakt til et engelsk oversættelsesbureau, for at undgå misforståelser.