Sådan inspirerer du dine børn til at holde kroppen sund


Der er en større og større tendens til, at børn i dag bruger rigtig meget tid foran deres computer eller med en iPad i hånden i sofaen. Det er ikke med til at gøre noget godt for deres kroppe, der bliver stive og ømme af de mange ubehagelige stillinger.

Børn har det med at kopiere det, deres forældre gør, og derfor er det en rigtig god idé at motivere dine børn til at være mere aktive i hverdagen ved at lave øvelser med dem, der kan gøre dem mere smidige og fleksible.

Hertil er yoga eller simple udstrækningsøvelser rigtig gode, og de er nemme at lave derhjemme sammen med dit barn. Det kræver bare, at I begge har en god træningsmåtte. Hvis du leder efter den bedste træningsmåtte til dig og dit barn, så har vi fundet en fantastisk liste med alle de mange muligheder. Se listen her.

Gør udstrækning til en daglig vane

Som nævnt er det en rigtig god idé at sørge for at lave øvelser dagligt, og det er en god idé både for dig og for dit barn. Derfor kan I gøre det til en fast daglig vane hver aften, hvor I strækker ud sammen og får nogle sunde vaner sammen.

Hvis I har hver jeres træningsmåtte, kan I gøre det til en hyggelig aftenaktivitet at få strukket kroppen ud sammen om aftenen. I kan skiftes til at finde videoer på internettet til at følge, og på den måder bliver det en sjov aktivitet for alle.

Når I begynder at blive mere fleksible, vil I helt sikkert kunne mærke forskel i løbet af dagen. Når kroppen bliver strukket ud på den måde, sørger I for at styrke de mange små muskler, der ellers bliver stive i løbet af dagen, når vi sidder i underlige positioner, der er hårde for kroppen.