Sådan gør du haven klar til mere leg


Mange forældre brokker sig over, at deres børn ikke længere bruger nok tid i haven. Computerspil på både iPads, stationær og mobilen har gjort, at børn bruger mere tid indenfor. Her er det vigtigt at forældre opfordrer til leg i haven. Her er det især vigtigt, at haven er skabt til leg og sjov.

Hvis du har et barn, som elsker fodbold, er det en god idé at lave en fodboldbane i haven.

Skab den perfekte have

Mange forældre brokker sig over, at deres børn ikke leger i haven, men deres have er, hvad vi vil kalde en voksenhave. Børn gør ikke ud i haven for at lugte til blomster. Hvis dit barn elsker fodbold og du ikke vil have, at der sker noget med dine blomster, så har du allerede sagt, at de ikke skal være i haven.

Derfor skal du altid tænke over, hvordan jeres have ser ud og om den er skabt for din skyld eller dine børns skyld. Det kan være en god idé kun at have en stor græsplæne. Den kan du let vedligeholde med en god plæneklipper eller endda en rotorklipper, hvis du har en stor græslæne. Du kan se her, hvordan man kan købe haveredskaber, som gør det hele langt lettere.

En tjekliste for at vide hvem haven er for:

  • Er der ting til børnene i haven? Gynger, trampolin, fodboldmål osv.
  • Skælder du nogensinde dine børn ud over, at noget er blevet ødelagt i haven? Blomster, stakit osv.
  • Hvor tit leger du med dem i haven? Aktive forældre har aktive børn.
  • Hvornår har I sidste leget hele familien i haven? Man kan få mange spil til haven.

Tjeklisten gør, at du tænker mere om, hvordan du udformer din have. Om du vælger selv at gøre det eller hyre en anlægsgartner til at gøre det er op til dig.