Praktiske tips til et børnevenligt hus


At blive husejer er for det meste forbundet med en stor glæde; nu er du fri, og kan gøre hvad du vil med det sted, du bor. Men nogle gange kan der opstå situationer, hvor man har brug for den rette hjælp og vejledning. Denne guide vil tage afsæt i almindelige problematikker, du som boligejer kan komme til at opleve, og hjælpe med at finde den rette løsning.

Fugt i fundamentet

En ting, nogle husejere kan risikere at blive udsat for, er fugt i fundamentet. Det vil altså sige, at der siver vand ind i kælderen og væggene på huset, hvilket sandsynligvis medfører fugt og svamp. Det kan have betydelige konsekvenser for huset, og det kan skade indeklimaet gevaldigt.

Du kan forebygge dette ved at få indsat et omfangsdræn omkring dit hus. Det kan bedst beskrives som et underjordisk system, der består af både rør og brønde. Omfangsdrænet sørger for, at vandet ikke når ind til huset, men i stedet langsomt siver ud igen. Du kan se www.bygga.dk for mere information.

Slitage

Nogle huse kan, især i begyndelsen af ejerskabet, bære præg af heftig slitage. Det kan indebære mange ting, for både gulv, vægge og alt imellem kan være lige til at smide ud. Derfor kan det i mange tilfælde være en god idé at overveje, om der er noget, der skal bygges om eller renoveres. Der findes en del fordele ved at renovere, blandt andre:

  • Du har mulighed for selv at vælge, hvordan du vil designe dit hus – og det vil derfor falde i din smag og i højere grad føles som et rigtigt hjem

  • Du vil få en virkning, der med høj sandsynlighed holder i lang tid og derfor ikke koster mange penge

  • Du sparer penge i fremtiden ved at undlade at skulle holde et gammelt hus ved lige