Gode råd til at arrangere en udendørs klassefest


Intet styrker sammenholdet i klassen, som en klassefest. Og mange børn i især indskolingen, finder det hyggeligt at vise huset og værelset frem til vennerne. Men en klassefest kan hurtigt blive en ubehagelig oplevelse, idet børn i den alder stadig kan være svære at holde styr på. Husets indhold kan blive beskadiget, og alene oprydningen dagen efter kan være uoverskuelig. Derfor kan der være rigtigt mange fordele ved at holde klassefesten udendørs, en varm sommerdag. Idet der her er rigeligt med plads til at børnene kan udfolde sig, med sjov og leg.

Sørg for at finde de rigtige elementer

Når man holder en udendørs klassefest, og generelt holder et udendørsarrangement er det vigtigt at sikre man har de rigtige elementer. Hertil skal man undersøge, om man allerede ligger inde med blandt andet havemøbler, så de børn som har lyst kan sidde ved bordet og spille diverse spil har mulighed for dette. Her er det en fordel at have decideret havemøbler, da de ofte er mere hårdføre og kan klare urolige og vilde børn. Hvis man ikke selv ligger inde med det helt store sortiment, kan man se et stort udvalg af havemøbler her. Det er her også vigtigt at huske på at når man investerer i nye havemøbler, vil de også kunne genanvendes til andre arrangementer.

Lav sjove udendørs aktiviteter

En af de helt store fordele ved at holde klassefesten udendørs er alle de aktiviteter man kan lave. Blandt andet kan man anskaffe sig en fodbold, opdele klassen i mindre hold, og lave klassens egen minifodboldturnering. Alle muligheder er åbne for børnene, de kan lege, lege som dåseskjul, gemmeleg og tagfat. Derved vil de altid være underholdt, og have det sjovt.

Tilbered børnevenlig mad

En klassefest er ikke det rigtige arrangement at begynde at eksperimentere med sund vegansk mad, eller sunde alternativer til børnenes favoritter. Man kan risikere at der sidder nogle meget kræsne børn iblandt, og det er derfor en god ide at holde menuen simpel og klassisk, med fx pølsehorn, lasagne eller pizzasnegle, som stort set altid falder i god jord hos børn.