Er din hjemmeside forældet?


Hvis du har en hjemmeside, er det vigtigt, at du engang imellem lige tester, om den nu stadig er up-to-date, eller om den er blevet forældet. Man kan ikke regne med, at en velfungerende hjemmeside vil fortsætte med at være det, fordi der hele tiden opstår ny teknologi, som du skal være opmærksom på, for at give dine brugere den bedst mulige oplevelse. Gør du ikke det, vil trafikken begynde at forsvinde fra din hjemmeside og så er det svært at hente det tabte hjem igen. Her kommer lidt gode råd til, hvad du skal holde øje med for at finde ud af, om du har brug for en ny hjemmeside.

Er din hjemmeside langsom?

Det kan næsten ikke være mere vigtigt, at din hjemmeside ikke er langsom. Hastigheden på hjemmesiden er ikke kun noget der betyder meget for dine besøgende. Selvom det i sig selv, også er en meget vigtig ting. Ingen gider bruge tid på en hjemmeside, der er lang tid om at loade, og du kan være helt sikker på, at dine besøgende hurtigt vil forsvinde, hvis din hjemmeside er langsom. Derudover har hastigheden også betydning for, hvor i Googles søgeresultater den vil blive vist. Med en forældet og langsom hjemmeside ender du hurtigt så langt tilbage, at ingen nogensinde finder den, og det er du bestemt ikke interesseret i. Så sørg for at have en hjemmeside der er så hurtig som overhovedet muligt.

Er din hjemmeside responsiv?

Næste ting, der er absolut vigtig for din hjemmesides succes, er at den har et responsivt design. Et responsivt design betyder, at den vil tilpasse sig og blive vist korrekt på alle platforme. Det er de færreste, der i dag kun anvender computer til deres online færden. Derfor skal du sikre dig, at dine brugere vil få præsenteret din hjemmeside bedst muligt, uanset om de ser den fra deres computer, telefon eller tablet. For at sikre dig at din hjemmeside har et responsivt design, kræver det en CMS-løsning, der understøtter dette. Det er noget dit webbureau kan hjælpe dig med, og hvis du ikke allerede har det så skynd dig at få lavet en ny hjemmeside.

Er indholdet på din hjemmeside relevant?

Det siger selvfølgelig sig selv, men det er noget, man godt kan glemme i en travl hverdag. Du skal sørge for, at indholdet på din hjemmeside er lige så up-to-date, som selve hjemmesiden er det. Hvis der er forældede informationer, varer du ikke længere sælger, eller andet der ikke længere er relevant, skal du hurtigst muligt få det opdateret. Når du er ved at opdatere dit indhold, kan du også overveje, om din hjemmeside er så brugervenlig, som du godt kunne ønske dig. Er det let for dig at redigere i indholdet. Hvis det er besværligt og hindrer dig i at gøre det så ofte, som du egentligt burde, kan du med fordel overveje, om ikke det er på tide med en ny hjemmeside, der har et bedre system til indholdsadministration.