Efterskolen giver dit barn uvurderlige oplevelser


Årene omkring folkeskolens afslutning er nogle af de vigtigste i et barns liv. Det er virkelig her, de begynder at overveje, hvem de er, og begynder at forme, hvem de bliver i fremtiden. I de midterste teenageår er børns personlighed ekstremt elastisk, og derfor gælder det også om at forme dem optimalt, så de vokser op og bliver anstændige og formidable voksne. Det er selvfølgelig en proces med mange faktorer, men der er dog en, vi her vil sætte fokus på; nemlig relationen til andre. Relationen til andre, især andre børn, bygger deres fremtidige respekt over for andre, empati/sympati, sociale kundskaber, og hvordan de manøvrerer en verden fyldt med andre personer. Hvis man virkelig vil forme denne del af barnets udvikling, kan man overveje at sende dem på efterskole. Efterskoler giver de perfekte rammer for, at dit barn kan være sammen med andre børn, og dermed også afspejle sin egen personlighed i dem. Der findes mange eksempler på gode efterskoler, en af dem kunne være Sædding Efterskole. Dette er en kristen efterskole, som ligger i Jylland, og er et godt eksempel på, hvad et barn kan få ud af en efterskole.

Hvad kan en efterskole tilbyde?

Muligheden for styrkelsen af dit barns sociale egenskaber er måske et af de vigtigste egenskaber, som en efterskole har. At leve sammen med andre ligesindede i 1 år, og opleve alt det man gør på en efterskole, giver en utrolig social styrkelse – selv for børn der måske ikke er de mest ekstroverte. Derudover kan de også tilbyde:

  • Oplevelser og begivenheder der ikke opstår eller findes i folkeskolen, og som kan virke som livslange minder.
  • Stadig mulighed for faglig udvikling. Efterskolen er ikke blot leg og glade dage. Fagligheden er stadig i højsædet, og med en endnu bedre/tættere relation til læreren, er der god mulighed for hjælp osv.
  • Følelsen af at være voksen. De bor uden mor og far, hvilket gør dem bedre parate til voksenlivets realiteter. De lærer for alvor at stå på egne ben.
  • Hvis man f.eks. vælger en kristen efterskole, så skaber efterskolen rammerne for, at man for alvor kan suge viden til sig. Kristendommen er dermed grundessensen i efterskolen – ligesom idræt er det på en idrætefterskole.

Hvordan tager jeg valget om at sende mit barn på efterskole?

Det er selvfølgelig et stort valg at tage – et valg, som både du og dit barn skal snakke om. Nogle forældre elsker tanken om det, og nogle børn elsker tanken om det – men det modsatte kan også være tilfældet. Husk derfor at sætte dig godt ind i, om det faktisk er noget dit barn vil. Derudover gælder det jo også om at vælge, hvilken efterskole på Sjælland, eller i Jylland, du skal vælge. Lav din research, og spørg ind til, hvad dit barn godt kunne ønske sig fra en efterskole. Tag eventuelt ud til et åbent hus på en given efterskole, og se med egne øjne om det er noget for jer.