Tag skolegårdsnostalgien med hjem


Det er ikke helt uhørt, at børnene ikke vil med hjem, når man står der i sandkassen og beder dem om at hente tasken indenfor. Måske kan man endda selv huske følelsen af at ville blive lidt længere. Heldigvis er der rig mulighed for at tage skolegården med hjem i haven. Læs mere om det her og få inspiration til, hvad årets julegave til børnene snildt kunne være. Men pas på; Risikoen for at nostalgiske følelser vækkes er stor!

Gokarts er et sikkert hit

Rigtig mange forbinder en skolegård med små gokarts eller mooncars. For hvem har ikke kørt ræs adskillige gange i løbet af sin skoletid? Gokarts og mooncars er stadig at finde på mange skoler i dag, og det virker ikke til, at de er blevet mindre populære med årene. Så hvorfor ikke glæde børnene med deres helt egen gokart?

Hvis I bor i et roligt villakvarter eller har en stor terrasse og/eller indkørsel, er der rig mulighed for at cruise lidt rundt på en gokart. Børnene kan køre ræs mod hinanden eller vennerne, og I kan også lave en lille bane med forhindringer, som de skal køre igennem på tid. Gokartene kan sandsynligvis ikke holde til en voksen, så det er desværre ikke muligt for jer at deltage i løjerne. Til gengæld kan I være dommere og holde styr på tiden – det vil børnene helt sikkert synes er sjovt.

Gyng så højt I kan

Når man hører ordet ’skolegård’ er det heller ikke usandsynligt, at der popper et billede af et gyngestativ frem i bevidstheden. De fleste af os har brugt adskillige timer på at gynge højt – både i skolen men også på diverse andre legepladser. At gynge går bare aldrig af mode, og et gyngestativ til have vil helt sikkert falde i god jord hos familiens mindste.

En klar fordel ved gyngestativet er at alle, børn såvel som voksne, kan tage del i aktiviteten. For man kan da aldrig blive for gammel til at gynge, kan man?

Et ministadion i baghaven

Sidst, men absolut ikke mindst: ingen skolegård uden en fodboldbane. Man skal lede længe efter en skolegård uden fodboldmål, og det er der flere gode grunde til. De fleste børn elsker boldspil, og det er en god anledning til at få noget motion. Fodbold er også en perfekt familieaktivitet for børn og voksne i alle aldre, og det er nemt at trylle haven om til et ministadion. Det kræver blot et par mål og en bold, så kommer resten af sig selv. Målene kommer i mange forskellige størrelse, så de passer ind i selv de helt små haver.