Udstyr

Styrk interessen for naturvidenskab med et godt indrettet laboratorium

single-image

I skolen bliver børnene introduceret til en masse forskellige fag. Det vil typisk betyde, at det er i folkeskolen, at de finder ud af, hvad de gerne vil have fokus på senere i deres uddannelse. I denne artikel vil du kunne læse mere om, hvordan du indretter et ordentligt laboratorie til de naturvidenskabelige fag, så eleverne får de bedste omgivelser til at styrke deres kompetencer inden for faget.

Sørg for, at der er plads

Når man laver opgaver i lab, så kan man godt stå og arbejde med noget, som man helst ikke vil have på tøjet. Derfor er det vigtigt, at der er godt med plads, så eleverne kan komme forbi hinanden uden at spilde forskellige ting. Udover at der er plads til, at eleverne kan arbejde med de praktiske øvelser, så er det også en god ide, hvis der er plads til, at de kan få den rette teori. På nogle skoler bruger de først det normale klasseværelse til at forklare om øvelsen, hvor de så bagefter går ned i øvelseslokalet. Dog kan det nogle gange godt være rart at have det samlet, så eleverne kan se, hvad du har skrevet på tavlen, når de laver deres øvelser.

God opbevaring er vigtigt

Når dine elever er mere vant til at være i øvelseslokalet, kan det være, at de selv skal begynde at finde deres udstyr frem. Hvis du gerne vil have, at de bliver bedre til at orientere sig i det forskellige udstyr, så er det en god ide at lave et ordentligt opbevaringssystem, så det er nemt at finde rundt. Det kan for eksempel være en god ide med skabe og skuffer, som du laver labels til, så eleverne kan læse, hvad der er inde i skabet. Derudover er det også vigtigt, at der er opbevaring til det nødvendige sikkerhedsudstyr. Det er kroge til kitler, kasser til sikkerhedsbriller og et stativ til handsker, så de er nemme at komme til.

Sørg for at have det rette udstyr

Øvelser i kemi, biologi og fysik kræver en masse udstyr. Når du har lavet et ordentligt opbevaringssystem, så skal du have det rette udstyr til at fylde skabene ud med. Der bliver først og fremmes brugt en masse forskellige glasudstyr i form af skåle, kobler og glas, men derudover er der også en masse elektronisk udstyr, som kan være smart at have. Det kan være en centrifuge, magnetomrører og forskellige strømforsyninger.

You may also like