Udstyr

Skal dit barn have briller?

single-image

Klager dit barn over hovedpine? Eller oplever du, at det kniber med koncentrationen, når I læser? Så er det en god idé at kontakte en øjenlæge og få bestilt en tid til en synstest. For måske skal dit barn til at bruge briller for at afhjælpe problemerne med synet.

Får dit barn nemlig ikke den fornødne hjælp, bliver synet kun værre, og det kan få konsekvenser på sigt. Det er derfor en god idé at gribe ind, så snart dit barn giver udtryk for nogle af følgende:

  • Hovedpine
  • Koncentrationsbesvær
  • En skelen
  • Kniber øjnene sammen eller gnider dem
  • Skal tæt på tavlen, fjernsynet eller andet for at kunne se

Du kan både bestille tid ved en øjenlæge og en optiker for at få foretaget en synstest.

 

Hjælp dit barn til at se bedre

Det smarte ved børnebriller er, at de er tilpasset dit barn. Det betyder, at de er lavet i et mere robust materiale. Det er ikke nogen hemmelighed, at børn er mere aktive og ikke altid tænker over, hvad de laver. Derfor kan en brille være besværlig, fordi den kan komme i vejen. Men med en børnebrille er du sikret en let og robust model, der kan holde til lidt mere end normalt. På den måde undgår dit barn at blive irriteret af brillen, og du undgår at skulle betale i dyre domme for briller flere gange om året.

Du kan med fordel vælge hærdet plastglas til dit barns briller. Det ridser nemlig ikke så let, og så er det brudsikkert. Nogle børn vil også foretrække, hvis brillestangen går rundt om øret, så de sidder bedre fast. Det vigtige er bare, at dit barn ikke bliver irriteret på den brille, I vælger, men føler sig tryg ved den.

You may also like