Sådan opnår du den optimale afslapning


Mange mennesker har lange og hårde arbejdsdage. Det kunne for eksempel være en tømrer, som har stået op klokken 5.30 for at kunne møde på arbejde, og først er hjemme igen sent ud på eftermiddagen. Dagen efter er arbejdstiderne de præcist samme, så det er vigtigt for tømreren, at han/hun kan få noget afslapning om eftermiddagen/aftenen, ellers er vedkommende ikke meget værd den næste dag. Det er ikke kun i håndværkerbranchen, at man har behov for at få noget afslapning efter arbejdsdagen. Det kunne også være en travl forretningsmand, som har været igennem mange møder og virkelig også trænger til at sidde ned og koble fra.

De rigtige møbler kan gøre en forskel

En forudsætning for at kunne slappe af og koble fra efter en lang arbejdsdag er, at man besidder de rigtige møbler. En almindelig stol, som står ved spisebordet, er bestemt ikke den rigtige løsning, hvis du gerne vil have en stol, som du kan slappe fuldstændigt af i. Der vil det være en klart bedre løsning at vælge en otiumstol eller hvilestol, da de er langt mere behagelig at sidde i. En otiumstol er perfekt til at koble fuldstændig fra. Det er en tilbagelænet og blød stol, som mange mennesker også køber en fodskammel til. I det setup kan du være hunderede procent sikker på, at du kan slappe fuldstændig af.

Ro omkring dig er også en forudsætning for at kunne slappe af

Ligesom, at de rigtige møbler kan gøre en forskel ift. din afslapning, er det bestemt også vigtigt, at du har ro omkring dig, hvis du virkelig vil have muligheden for at koble fra. Det kan være rigtig svært at slappe af, hvis du sidder med telefonen i hånden samtidig med, at fjernsynet kører i baggrundet, og radioen spiller ude i køkkenet. Hvis du virkelig vil opnå den optimale afslapning, er det vigtigt, at du kun laver en ting ad gangen. Du kunne sætte dig og læse en bog i en times tid, og ikke lavet andet samtidig, så vil chancen for, at du kobler fra og opnår afslapning være stor.