Sådan lokker du børnene til at være mere udenfor


Det er vigtigt, at man får noget frisk luft hver eneste dag. Dette gælder for børn såvel som voksne. Men bøvler du tit med at overbevise dine børn om vigtigheden i at opholde sig udendørs? Det er der egentlig mange forældre, der står og kæmper med i hverdagen. Der er dog et par simple metoder, som du kan gøre brug af, hvis du forsøger at lade dit barn opholde sig mere udenfor.

Kreér en indbydende verden udenfor

Du behøver ikke at slæbe dine børn hele vejen ud til den lokale park, når de skal komme ud i det fri efter flere timers indendørsophold. De kan faktisk blot nøjes med at tage et par små skridt ved blot at komme ud i haven eller altanen.

Selvom dette også godt kan være vanskeligt, så kan det hjælpe på formålet, hvis du fokuserer på at lade altanen eller haven se så flot og indbydende ud som muligt for dit barn. Dette kan du eksempelvis gøre ved at tilføje et par altankasser med flotte blomster og planter ude i altanen. Du kan også dekorere jeres have med eksempelvis nogle flotte spejlbassiner fra zinkbakken.dk.

Du kan også tilbyde dine børn at hjælpe til ude i haven. De kan blandt andet hjælpe til med at opsætte en staudeholder ude i haven, som kan holde orden i blomsterne.

Find på sjove og spændende udendørsaktiviteter

Det lyder ikke helt så sjovt, når man tilbyder nogle børn at gå en lille tur i lokalområdet. Dermed bør du forsøge at finde på nogle sjove udendørsaktiviteter, som stemmer overens med børnenes interesser. Her kan du blandt andet prøve at tilbyde en god, gammeldags fodboldkamp. Du kan også forsøge at være kreativ og skabe dit eget spil, som dine børn kan være interesserede i. Med de rette aktiviteter, vil dine børn have svært med at blive inden døre.