Sådan holder du den bedste børnefødselsdag for dit barn og deres klassekammerater


I de yngre klasser er der ikke mange ting, der er mere fede end børnefødselsdage. Det er for mange børn en stor ting at have klassekammeraterne med hjemme til en dag, hvor det er dem, der er i fokus. Derfor skal arrangementet også helst være en succes, så det er noget, de andre børn kommer til at tale positivt om, når dagen er overstået, og de kommer tilbage i skolen. Herunder kan du læse nogle gode tips til at holde den optimale børnefødselsdag.

Hav aktiviteter planlagt – så må børnene selv bestemme, hvad de har lyst til

En stor del af børnefødselsdagen bliver ofte brugt på at lege. Det er fantastisk, når børnene selv kan finde på noget at lege, men det kan også hurtigt blive en lang affære, hvis de løber tør for lege at lege. Derfor kan det være en gode ide, hvis der inden er blevet forberedt nogle forskellige lege og aktiviteter, som du kan hive op af hatten, hvis du får den fornemmelse, at legen blandt børnene er ved at uddø. Det kan være alt fra gemmeleg i skoven til at se, hvem der kan spise en sliksnørre hurtigst.

Lav ikke for speciel mad – mange børn er kræsne

Til en børnefødselsdag skal børnene have noget at spise, og da mange børn er lidt kræsne, skal det være noget de fleste børn kan lide – pølsehorn, pizzasnegle og grøntsagsstave har i hvert fald aldrig gjort nogen fortræd. Hvis du synes, at slikposen skal opgraderes lidt, kan du overveje at bestille nogle papirsposer med tryk – så kan dig og dit barn lege med nogle sjove designs, der kan pryde disse poser. Der er selvfølgelig heller ingen, der siger, at der SKAL være slik i poserne – det kan lige så godt være frugt og grønt!