Sådan finder du dit drømmejob


Det er aldrig nogen let opgave, når du skal til at finde ud af, hvad du gerne vil arbejde med. Måske du har så mange idéer, at du ikke kan vælge. Eller måske du er helt tom for idéer. Her er der nogle forskellige forslag til, hvordan du kan komme nærmere en idé om, hvad dit drømmejob er.

Lav en brainstorm

Når du står ved en skillevej og skal vælge uddannelse eller job, men du er helt tom for idéer, vil det være en god start at lave en brainstorm. Her skal du notere for dig selv, hvad du kan lide at lave. Hvis du har nogle interesser, så skriv dem alle sammen ned. Hvis du har den mindste idé om nogle jobs, som du synes lyder interessante, så noter dem. Du behøver ikke tænke på, om de er realistiske eller ej. Når du brainstormer, skal du bare skrive alt ned. Når du sidder sådan og overvejer tingene i dybden og får det ned på papiret, kan det allerede her være, at du er kommet nærmere et svar.

Hvis du er tom for idéer

Når du er tom for idéer, kan det også være fordi, at du knap nok ved, hvad du egentlig kan arbejde med. Men egentlig har du stort set alle muligheder i dag, for der findes alverdens jobs, så det er bare at vælge et job, der ligger inden for dine interesser. Hvis du f.eks. holder meget af børn, kunne du starte din egen dagpleje, hvor du får glæden af at arbejde med børn, men hvor du til gengæld selv skal sørge for at købe alt fra institutionsbarnevogn til legetøj. Det kan også være, at du er helt vild med tal, statistikker og kreative projekter. Så kunne du over i stedet arbejde inden for markedsføringsbranchen. Det handler om at finde et job, der kan godt dig glad.