Hvilken type printerpatroner skal du vælge?


Alt efter hvad du skal printe, kan det være en god ide at finde de patroner, der imødekommer dine behov. Printerpatroner kan købes fra mange forskellige brands og i forskellige varianter. Det kan godt føles som at fare vild i en jungle, og derfor kan du snildt gøre indkøbene online. Så kan du finde de helt rigtige patroner, og du sparer en god rum tid.

Printeren afgør typen af patron

Det første du kan gøre, er at finde ud af, hvilken type af patron du skal have fat på. Har du en laserprinter, skal du altså kigge på laserpatroner. Har du derimod en blækprinter, så skal du købe nogle blækpatroner. Begge typer af patroner er printerpatroner, men de passer hver især til en speciel type af printer. På printerens indstillinger kan du også tjekke, hvilken model det er du har stående.

Hvad skal du printe?

Arbejder du fx med mange dokumenter og lange artikler, så behøves du ikke have patroner med farve. Så skal du have sorte printerpatroner. Så kan du ikke printe i farve, men du kan til gengæld printe mere eftersom det hele er sort/hvid. Printer du derimod feriebilleder eller andre ting der kræver noget farve, skal du selvfølgelig have fat i nogle farvepatroner. De vil ikke række til nær så mange print, som de sort/hvide kan.

Hvor tit skal jeg udskifte mine patroner?

Det kommer selvfølgelig an på, hvor meget og hvor ofte du printer. Hvis du kun udskriver tekster, og dermed har en sort printerpatron, så kan du cirka udskrive 280 sider. Hvis du derimod udskriver billeder eller andre ting der kræver farve, så vil du kunne udskrive færre sider. De fleste printere giver en meddelelse når patronerne er ved at være tomme. Der er en super fed funktion, eftersom advarslen giver mulighed for, at indkøbe nye patroner inden de gamle løber helt tør.