Hvad er kapok?


Kapok er en fiber, som består af en masse små frøhår, som vokser inde i en kapsel. Disse fibre har små hule rør med luft i, hvilket gør at kapok bliver temperaturregulerende, men også isolerende. Kapok kører kroppens egen varme rundt på en behagelig måde, således at man ikke kommer til at svede, eller have det koldt. Kapok kan ikke absorbere fugt, og derfor ledes fugten og sveden også væk fra kroppen, hvilket giver en langt behageligere nattesøvn.

Kapok er en meget let naturfiber, faktisk den letteste i hele verden. I forhold til bomuld, så er kapok hele 6-8 gange lettere, hvilket gør, at det er utrolig behageligt at sove på.

For at læse meget mere om kapok, kan man inde på Moonboon.dk, finde al vigtig og spændende information herom.

Hvorfor burde man vælge en kapokmadras, frem for madrasser af andre materialer?

Eftersom at kapok er ventilerende og temperaturregulerende, så sikrer man at barnets søvn bliver tør. Således vågner barnet ikke, fordi det sveder og har det varmt. Dette sikrer også, at der hele tiden, er en frisk luft omkring barnets sovemiljø.

Kapok er en antibakterielt naturfiber, hvilket betyder at allergenerne i sengen holdes ude, og der derfor ikke er nogen fare for hverken astma eller allergi. De små nyfødte som sover i kapok, har derfor en god chance for at opbygge et godt immunforsvar, da kapokken holder husstøvmiderne væk fra sengen. Husstøvmiderne kan nemlig ikke leve i kapok.

En kapokmadras er et super godt alternativ til skummadrasser, da kapok er økologisk, naturligt og meget renere. Kapok er bæredygtigt og kan nedbrydes i naturen uden problemer. Kapok dyrkes, høstes og klargøres uden brug af kemikalier, pesticider, gødning eller vand og det udleder derfor C02 på et minimum. Det eneste udslip der sker i forbindelse med kapokken, er transporten og produktet er derfor fuldstændig rent og skåner derfor både børn og miljø.