Derfor bør du give dit barn en babynest

Derfor bør du give dit barn en babynest

Du spørger måske dig selv, hvad en babynest egentligt er? En babynest er faktisk et ret nyt fænomen i Danmark, men ikke desto mindre er det blevet en stor del af rigtig mange familier med småbørn. En babynest er, som ordet antyder, en rede til babyer. Heri får de små den samme tryghed og varme, som de var vant til fra mors mave.

Denne omfavnende fornemmelse er guld værd. Følelsen af at være tryg, nærvær og varme er helt essentielt for nyfødte børn. Derfor er det vigtigt hele tiden at kunne give dit barn denne følelse. Der er dog pligter, der skal ordnes, mad der skal laves, og tøj der skal vaskes, men med en babynest får både mor og far frie hænder for en stund. 

En uundværligt rede til de helt små

En babynest kan anvendes over alt, hvorfor du helt sikkert vil få glæde af den. Den kan bruges på gulvet, på køkkenbordet, i sofaen og i kravlegården. Mulighederne er altså mange. Den kan også bruges i både tremmesengen og barnevognen. Ved hjælp af en snor eller strop kan en babynest laves mindre, så den passer den helt nyfødte baby. Så når barnet ligger i enten tremmesengen eller barnevognen i en skøn babynest, får det den helt rigtige omfavnende tryghed, som er så vigtig for de små.

Når du er på farten, er en babynest også altid en god ide at have med. Den kan bruges som en mobil seng, når du skal på besøg, og i den kan barnet hygge og pludrer, mens de voksne taler. Ønsker du at sove med dit lille barn i dobbeltsengen, ligger den lille også trygt og godt mellem far og mor, og de høje kanter forhindrer, at du kommer til at trille hen over barnet.