Den store madpakke-guide


Når børnene starter i skole, er det ofte ensbetydende med et nyt og spændende kapitel i jeres familieliv. Der kommer en masse nye venner, børnefødselsdage og meget mere – og så er det begyndelsen af barnets vej ud i samfundet. Men for mange kan det virke overvældende at skulle tage stilling til en masse ting – også madpakken. Derfor får du her en guide til hvordan du pakker en sund og lækker madpakke til dit barn.

Glem ikke drikkevarer

Selvom der er meget fokus på maden, må man altså ikke glemme vandet. Vand sørger for at holde kroppen hydreret, og hvis det mangler, kan der opstå en række ubehagelige symptomer. Det kan også give indlærings- og koncentrationsbesvær, irritation og vrede hos barnet.

Du kan inspirere barnet til at drikke mere ved at købe en flot drikkedunk – eventuelt sammen med barnet. Find holdbare drikkedunke til dit barns skoledag her og frygt ikke for dit barn.

Brug de lette opskrifter

Mange forældre vil gerne gøre en hel masse for deres barn – og det er helt naturligt. Men du behøver absolut ikke kaste dig ud i avancerede opskrifter for at lave en fyldestgørende madpakke. Nogle eksempler på enkle, nemme og sunde retter kan du se herunder.

  • Fuldkornspølsehorn
  • Grov sandwich
  • Salat
  • Agurk- eller peberfrugtstænger
  • Smørrebrød

Børn kan helt generelt bedst lide de simple, klassiske retter som eksempelvis boller eller pølsehorn, som de fleste kender fra fødselsdage.

Spørg barnet

En helt basal ting er bare at spørge ind til, hvad barnet har lyst til. Hvis du ofte oplever problemer med dette, kan du stille to valgmuligheder op. Det er videnskabeligt underbygget, for det giver nemlig barnet en følelse af at have et valg – og du vil derfor ikke opleve at skulle kæmpe for at få noget sundere ned i madpakken.