Når barnet ikke skal fryse om vinteren


Det er altid en frygt, at ens barn skal komme til at fryse. Derfor er det en god idé at sikre sig, at der i hvert fald er en god hue til rådighed, når barnet skal i børnehave eller i skole. Med en god hue kan man nemlig sørge for, at der ikke er specielt meget varmetab ved hovedregionen. Dette er nemlig ellers et ret udsat sted, fordi der ofte er meget kontakt mellem den kolde luft og barnets hud. Når man skal ud og lede efter en hue, så er der flere ting, som man skal overveje.

Lækker uld

Et godt materiale er uld, som er meget effektivt til at holde på varmen. Uld har tidligere haft tendens til at kradse meget på huden til stor frustration for børnene, men i dag er dette sjældent tilfældet. Hvis man er på udkig efter en god hue, der holder på varmen, kan det være en fordel, at den er lavet af uld.  Materialevalg er dog ikke det eneste, som man bør overveje, når man skal have fat i en ny hue.

Udformningen af huen

Det er vigtigt, at man finder en hue som kan holde barnet varmt i både hovedregionen og halsregionen. Det er en pointe, som nogle gange går tabt og derfor går der desværre børn rundt med en kold hals og en kold nakke. For at undgå dette, så bør man overveje, om huen lukker helt af, så der ikke er bar hud på disse steder. Dette kan nemt gøres ved at vælge en elefanthue, der går længere ned end en normal hue. Et rigtig godt sted at starte er en Huttelihut elefanthue, som er lavet af uld med et blødt inderste lag.