Køb tøj til dine børn – også i teenagealderen


Der er intet som at modtage nyt tøj som en gave. Det viser virkelig, hvordan folk har tænkt over ens præferencer og behov, specielt når beklædningen falder i den rette stil. Det kan dog være svært at købe tøj til sine børn, som de vil blive glade for, specielt når de nærmer sig teenagealderen. Der er dog god grund til ikke at give fortabt på forhånd.

Lad de unge lege med deres identitet

De fleste af os husker nok teenageårene som en svær tid. Det handler om at finde ud af, hvem man er, og det handler om at finde ro med det. Af den grund er det helt normalt for de unge mennesker at prøve sig frem, for eksempel med anderledes tøjstile end de ellers har været vant til. Det er ofte i et forsøg på at distancere sig selv fra barndommen. Det kan som forælder være svært at forholde sig til, både på grund af de voldsomme omvæltninger, men også fordi det kan føles hårdt med den pludselige distance fra det daværende. Du kan dog hjælpe dem i processen, for eksempel ved at udforske nye stilarter sammen med dem, som kan give en god og tryg start ud i en begyndende voksentilværelse.

I kan stadig shoppe tøj sammen – og dermed skabe godt samvær

Bare fordi ungerne bliver ældre, betyder det ikke at jeres forhold ikke kan forblive godt. Faktisk er det ofte også modsat, hvis man håndterer det korrekt. Sæt dig for eksempel med din teenagedatter og undersøg de forskellige stilarter med hende, imens du lytter til hendes tanker og behov. Der er nemlig mange gode muligheder for at finde flot til tøj din teenagedatter. Det vigtigste er her blot, at du lytter og er åben overfor de tanker, der måtte fylde i denne tumulte og omvæltningsprægede tid.