Derfor skal du lade dit barn vælge sit eget tøj


Har du et barn derhjemme med mere og mere stædighed, som konsekvent giver dig besked om, at han eller hun vil selv? Hvis dit barn i øjeblikket er ellevild med tøj og helst gerne selv vil finde sit eget tøj fra morgenstunden, er der næsten ikke andet for end at bukke under. I stedet for at gå ind i en længere diskussion i børnehøjde, kan det godt betale sig at lade dit barn træffe sit tøjvalg selv. Det kan nemlig give barnet ro og styrke eget selvværd.

Børnenes univers

Indimellem kan det være svært at følge med, når dit barns udvikling når helt nye højder, og selvstændigheden skyller indover den lille personlighed, som du til tider anser som meget lille. Du kan slet ikke forstå, at det lille væsen, du har sat i verdenen, nu selv vil bestemme sit eget tøj, konsekvent modsiger alt, hvad du gør – og generelt bare gerne vil gøre alting selv. Fra den ene dag til den anden kan du næsten føle, at han eller hun er ved at flytte hjemmefra. Tingene går så stærkt, tænker du.

Heldigvis er det en helt naturlig proces, og hvis dit barn gerne selv vil finde sit eget tøj, så bør du blot bukke under og give dit barn lov. Selvfølgelig kan du altid vejlede lidt i den rigtige retning, hvis I skal til familiefødselsdag eller en anden større begivenhed, hvor du gerne vil have lidt at skulle have sagt. Er det generelt en umulig kamp at tage med dit barn, kan du overveje at finde guidede børnemeditationer, der sørger for at gå ned i børnehøjde og give dit barn ro. Midt i en hastig udviklingsproces, kan der nemlig indimellem være behov for, at dit barn kommer helt ned i gear. Det kan du læse meget mere om på Karens Univers.

,