Skoletasker til de mindste: Er du klar, start, skoleparat?


Første skoledag er en stor begivenhed i et barns liv – om det så er 0-, 1-, 2-, 3- eller 4-klasse. Mor og far står limet til klasseværelsets væg med store smil og knipser løs på deres kamera. Det er en spændende tid med alle de mange indtryk, nye venner og indlæring.

Skoletasken skal være pakket og parat – viskelæder med hindbærduft, farveblyanter med glimmer, pels og mærkelige egenskaber. Ja, der er mange sjove ting ved at starte i skole. Skoletasken skal også være på plads før skolestart. Men hvordan vælger vi en god løsning til vores børn?

Ergonomisk, slidstærk og farverig.

Skoletasken skal opfylde en række egenskaber. I første omgang skal den være rummelig, så alle bøgerne og opgavehæfter kan transporteres fra og til skole. Der kommer måske ikke så mange bøger i starten, men da skoletasken skal følge os i en del år – er det okay at tænke praktik ind i beslutningen.

Dit barn ønsker måske en taske, der skal opfylde kravene – ’pink og sej’ eller ’sej og sej’, men der er lidt flere tanker, I kan gøre jer før det store valg.

  • Tasken skal først og fremmest være ergonomisk, så dit barn ikke får ondt, hvis der er ekstra meget læs på nogledage.

  • Det er også en god idé at vælge en taske, hvor du har mulighed for at indstille tasken, når de vokser. Så kan den evt. også nedarves af det næste barn i rækken eller sælges videre til et andet barn.

  • Kvalitet. Overvej om materialet er af god kvalitet. Det er synd, hvis tasken bliver grim med det samme.

Husk at tage børnene med på råd, når den helt rigtige taske skal vælges. Der findes mange sjove, seje og praktiske muligheder inden for skoletasker, f.eks. en Lego skoletaske, der forener det legende med god kvalitet. Der er mange valgmuligheder. God fornøjelse taskejagten og den store dag.