Højskolen er et pusterum


Højskole! Et sted hvor mennesker samles fra nær og fjern, og hvor der er plads til alle. Her opstår fællesskab, venskab og kærlighed. Her er plads til at grine, græde, tale, debattere, undre sig og glæde sig. Her kan du fordybe dig i det, du har lyst til og nyde, at der på en højskole er højt til loftet! At vælge et højskoleophold er en investering i din livsglæde og i din fremtid.

Hvorfor har du så travlt?

Heldagsskoler, fremdriftsreformer, effektivisering og nationale tests. Hele vejen igennem uddannelsessystemet, bliver børn og unge testet og bedømt. Fra politikerne hører du, at du skal skynde dig, at du skal gang med en videregående uddannelse, så snart du træder ud over gymnasiets matrikel. Men hvad er det, du skal nå? Livet er en finurlig størrelse, og det er værd at stoppe op og undre sig. Det er værd at give sig tid til at nyde det. Livet bliver ikke bedre af at skynde sig igennem det. Tværtimod.

Giv slip på stress

Rigtig mange unge mennesker siger, at de føler sig pressede eller stressede. Flere og flere lider af angst og andre psykiske lidelser. Det er en glidebane, for det er ikke pressede og stressede unge mennesker, der kan føre samfundet godt videre. Det har stor værdi at tage det roligt og tage sig tid til at lære mere om sig selv og om andre mennesker. Og det er netop, hvad du også kan gøre. Du kan beslutte dig for, at du vil tage dig tiden. At du ikke vil lade dig presse og stresse af samfundets eller andres krav til dig. Dit liv er helt dit eget, men det er sjovest, hvis du lever det sammen med andre gode mennesker. Dem kan du med garanti møde en masse af på en højskole, hvor der opstår unikke venskaber på tværs af alder, køn, baggrund og herkomst. At tage på højskole vil give dig et minde for livet og nye perspektiver på tilværelsen.