Guide: Sådan kan du få drømmejobbet uden at skulle gå på universitetet


Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

I dag vælger mange unge mennesker at starte på universitetet. Det kan være efter gymnasiet eller efter ét, to eller flere sabbatår. Men fordi mange vælger denne vej er det ikke ensbetydende med, at det er noget for dig. Vi har samlet en række muligheder til dig, hvis du gerne vil jagte dit drømmejob, men gerne vil slippe for de store bøger og mange siders læsning hver uge.

Vi kommer omkring nogle forskellige områder, så der er noget for enhver smag. På den måde kan du danne dig et overblik over nogle af de muligheder, du har for at få en uddannelse, der kan bringe dig tættere på dine drømme.

Bliv personlig træner eller kostvejleder

Er du vild med sund kost og en god portion motion, så er det oplagte valg for dig at tage på Træner Akademiet. Her kan du tage en lang række af forskellige uddannelser inden for motion og kost, og du kan på den måde ende med at blive personlig træner eller kostvejleder. I dag er der rift om personlige trænere, da mange vælger at få professionel hjælp til at nå de mål, de går og drømmer om.

Uddannelsen er selvbetalt, men det er en kort uddannelse, der hurtigt giver dig muligheden for at komme i gang. På den måde kan du nemt og hurtigt tjene pengene ind igen og komme i arbejde, hvor du får lov til at prøve kræfter med alt det, du har lært.

Bliv elev

I dag er der mange forskellige brancher, der ansætter elever og uddanner dem inden for faget igennem en elevuddannelse. Det kan være i en tøjbutik eller på et kontor, hvor du får lov til at få hænderne i det med det samme. Disse elevuddannelser tager mellem to og fire år, og du vil kun være på skole en brøkdel af tiden. Du fungerer som en fuldtidsansat, hvor du selvfølgelig bliver oplært undervejs. Derfor skal du forberede dig på mange timers arbejde fra start til en elevløn.

Dette er den oplagte mulighed, hvis du har en drøm inden for økonomi eller mode. Du vil efterfølgende kunne stige i graderne og på den måde nå helt til tops i forskellige virksomheder.

Pas på danskerne

En anden mulighed, du har, er at vælge et af de mere fysiske fag såsom at blive politibetjent eller brandmand. Her skal du også være på skole i nogle lange forløb, men det er mere rettet mod alt det, du skal gøre i praksis. Du slipper ikke for eksamener eller skolebøger, men her fungerer det på en helt anden måde. Alt det, du læser, er nemlig ting, du skal forstå at kunne udføre i praksis.

Gå hele vejen

Er du kreativ, og har du et talent inden for smykkedesign, kunst eller noget helt tredje, så kan du også vælge at tage springet og forsøge at gå hele vejen. I dag er vi vilde med unikke designs fra enkeltpersoner, der har sit helt eget udtryk. På den måde kan du lave det, du elsker at gøre.

Billede: https://pixabay.com/photos/men-employees-suit-work-greeting-1979261/