Undgå ondt i skulderne ved computeren


Computere til skolebrug er blevet meget udbredt blandt de ældre elever, og det vinder også lige så stille frem hos de yngre. Så ikke nok med at mange børn og unge tilbringer meget tid foran deres computer i fritiden, gør de det også i skoletiden. Sammenlagt bliver dette hurtigt til rigtig mange timer. Mange timer med stillesiddende arbejde og manglende bevægelse af kroppen. Dette sat sammen med, at de færreste sidder ved et ordentligt bord og i en ordentlig stol, som passer i indstillingerne til netop dem, kan hurtigt føre til problemer med især skuldrene.

Køb en ergonomisk mus

En af de største problemer ved at sidde meget ved en computer er brugen af musen. Du kender måske allerede udtrykket musearm? Problemet med at bruge en almindelig computermus er, at det ofte vil resultere i, at barnet sidder med den ene skulder og arm lidt højere løftet og dermed kommer til at sidde skævt. Dette kan i længden giver mange ubehagelige gener. Gener som kan undgås ved brug af en af de ergonomiske muse, som tilbydes af mousetrapper. Med en sådan mus får du det bedste ergonomiske alternativ til en almindelig mus. En nytænkt mus som er udviklet med henblik på at passe på brugeren.

Husk og få lidt bevægelse

Selvom du med en ergonomisk mus kan sørge for, at dit barn kommer til at sidde mest optimalt, når de bruger computeren, bør du dog også huske at sørge for at få dem lidt væk fra computeren. Få dem med udenfor, så de kan få lidt luft og få bevæget sig lidt. For ligegyldigt hvordan de sidder, er det ikke sundt at sidde helt stille foran computeren alt for meget. Men husk at det ikke blot er barnet, der skal ud og bevæge sig, du skal også selv huske det.