Undgå at børn ødelægger hjemmet – sådan gør du


Når børn når en vis alder, kan de være svære at stoppe. Intet i hjemmet er i sikkerhed fra deres flyvende næver og accelererende løb i alle retninger. Hvis du har mange værdifulde genstande til at stå eller fri tilgængelighed til diverse ikke-børnevenlige sager, kan det give stor angst at have et barn til at fare rundt i alle døgnets timer. Der er dog måder at undgå det totale ragnarok i hjemmet. Med små ændringer kan du udradere muligheden for udradering forholdsvis effektivt.

At fjerne mulighederne for børneanført katastrofe

Visse udfald er dog næsten umulige at klargøre hjemmet over for, da uheld jo sker – på den ene eller anden måde. Det eneste du kan gøre, er at minimere muligheden for uheld eller uheldige episoder. Her er nogle forslag til tiltag:

  • Hvis dit barn formår at tilstoppe et afløb eller beskadige et vigtige rør, kan det betyde store problemer i længden. Sørg for at afløb er tildækkede med en form for dæksel eller rist. Sørg for at essentielle rør ikke er åbent tilgængelige eller i øjenhøjde med barnet. Hvis uheldet dog sker, så find blikkenslager i Horsens, København, eller hvor du nu måtte bo.

  • Prøv at få stikkontakter til at sidde uden for barnets rækkevidde. Hvis der allerede sidder stikkontakter lavt, så indsæt blindstik, der fungerer som børnesikring.

  • Skabe, hvor du skal hive vandret ud, er svære for børn at åbne end normale skabe, der åbnes på vidt gab.

  • Du kan gøre brug af lidt let nudging over for barnet – dvs. psykisk skubbe barnet imod det, du gerne vil have, barnet gør. F.eks. gør brug af farver i hjemmet, hvor barnets underbevidst får at vide, at det ikke må røre ved bestemte farver, som du så tillægger farligere områder – f.eks. et skab med kemikalier.