Single, med børn? Gør livet lettere sådan her


Uanset om du er helt alene med dine børn, eller om deres anden forælder er inde i billedet, så er det ufatteligt hårdt at være enlig med børn.

Mød andre singler med børn

Det kan være svært at komme ud og være social, når du er alene med ungerne. Og det kan bare også være rart at være sammen med ligesindede. Her er Poul Hjortbøls hjemmeside https://www.events4singler.dk helt i top. Her arrangeres singlerejser, koncerter og lignende. Mange af arrangementerne er initieret af brugerne selv, og du vil derfor kunne være med til at planlægge events hvor I kan have ungerne med, f.eks. i zoo, legeland eller lignende.

Det giver dig et netværk, som forstår din situation, og som selv sidder i en lignende hverdag. Og når du deler dine sorger, bekymringer og usikkerheder, så bliver de mindre.

Legeaftaler

Lav legeaftaler med dine børns venner og giv dig selv en pause. Aftal at dit barn tager med en ven hjem, så kan du tage det lidt mere med ro den dag. I kan naturligvis gøre gengæld en anden dag, og som regel får du også lidt mere ro på, når dit barn er underholdt af en ven, så du ikke skal være ”på” hele tiden.

Børnearbejde

Nej ikke sådan rigtig børnearbejde. Men allerede fra dine børn er forholdsvist små, kan de sagtens hjælpe med småting i hverdagen. Det holder dem beskæftiget og I er sammen om at udføre en opgave.

Du kan få børneknive og kartoffelskrællere, så selv små børn kan hjælpe med at skrælle en gulerod eller skære et stykke agurk ud. At få børnene til at hjælpe med maden, har også den fordel, at de har kunnet se processen og smage på ingredienserne undervejs, hvilket gør dem langt mere tilbøjelige til at ville spise maden efterfølgende.

Børn skal heller ikke være ret gamle, før de kan bære sin egen tallerken ud og dermed hjælpe med at tage af bordet.

Og de kan også sagtens (hjælpe med at) rydde op efter sig selv. Eller smide deres tøj til vask. Det gør livet lettere for jer alle sammen.