Savner du mere overskud i din hverdag?


Hvis du har meget at se til i din hverdag, kender du måske følelsen af at mangle overskud. Hvis først du er begyndt at føle, at du er bagud på overskud, kan selv de mindste opgaver komme til at føles store. Dog er der masser du kan gøre for at forsøge at få mere overskud.

Sig nej til flere aftaler

Hvis du mangler overskud, kan det f.eks. skyldes, at du har for meget at se til. Hvis du både har et arbejde, der skal passes, et hus, der skal gøres rent og nogle venner, der skal ses, kan det også hurtigt blive uoverskueligt. Hvis du er dårlig til at få sagt nej til nogle aftaler, fordi du tænker, at du godt kan nå det hele, kan du først og fremmest øve dig i at blive bedre til det. Der er nemlig ingen skam i at sige nej til aftaler, som du ikke føler, du har tid til. Det er bedre at springe en aftale over end at fylde kalenderen alt for meget.

Tag på ferie

Det er ikke alle, der har mulighed for bare lige at tage på ferie, men hvis du er så privilegeret at have den mulighed, vil det være helt oplagt at gøre for at få mere overskud. Det kan nemlig virke rigtig godt som en opladning. Hvis du lige trækker dig tilbage og tager en ferie, kan du få et skud helt ny energi. Så handler det bare om at finde en feriedestination, hvor du kan få mulighed for at koble helt af. Der er rigtig mange muligheder, men du kan f.eks. prøve med Magaluf Mallorca.

Bed om færre arbejdsopgaver

Det kan også sagtens være, at du føler dig stresset eller presset på dit arbejde, fordi du har for meget at se til. Hvis du har det, vil du også føle en enorm mangel på overskud, når du endelig kommer hjem. Derfor kan det være en god idé at spørge din chef, om det er muligt at trappe lidt ned på arbejdsopgaver i en periode.