Sådan kan børn drage fordel af lydbøger


Nogle børn elsker at læse, mens andre ikke kan finde noget, der lyder mere kedeligt. Læsning og udforskning af bøger er en vigtig del af børns opvækst, da det er med til at gøre dem mere nysgerrige på verden. Både børn, der elsker at læse, og børn, der ikke gør, kan drage fordel af lydbøger. De kan høre næsten alle de bøger, de kunne tænke sig, samtidig med, at de kan lave noget andet, mens de lytter. Dermed findes der altså rigtig mange lydbøger til børn!

De har det sjovt

Lydbøger behøves ikke kun at blive lyttet til, mens man sidder i sofaen. Hvis barnet har pligter, han eller hun ikke er særlig interesserede i, så kan lydbøger være med til at gøre det lidt mere spændende. Dette hjælper både forældrene og barnet. Lydbøger behøves heller ikke være noget man lytter til alene – det kan også være en anden måde at få en godnathistorie på, sammen med mor og far.

Effektiv måde at lære nyt

De fleste børn elsker elektronik, og samtidig også en god historie. Det kan nu kombineres ved hjælp af lydbøger, og dermed bruger børnene altså elektronik, men på en måde, der ikke skader dem. Tværtimod hjælper det dem både med at lære nyt, bl.a. nye ord, mens de lytter, og derudover er det også med til at hjælpe dem med deres indlæring. Børn, der læser mange bøger, bliver mere åbne overfor at tage ny læring ind, og det vil derfor hjælpe dem på sigt.

Som barn vil det oftest være de mere morsomme børnebøger, der er et hit, men efterhånden som barnet bliver ældre, vil horisonten udvide sig. Nogle børn tager også springet fra lydbøger over til fysiske bøger, da det giver en slags fordybning i tingene.

Er barnet ikke den skarpeste til at læse, kan lydbøger også være en stor hjælp, i form af, at barnet lærer nye ord og sætninger. Bare det at lytte til en lydbog kan være med til at gøre fysiske bøger mere spændende, og dermed åbne op for en verden af bøger, som barnet kan fordybe sig i, og dermed øve læsningen.

Nemt for forældrene

Forældre er oftest dem der står for skud, når et barn keder sig derhjemme. I forhold til lydbøger ved børnene oftest selv, hvad de gerne vil lytte til – og når de så ovenikøbet får lov til at bruge elektronik, så bliver det næsten ikke bedre.

Er jeres overskud ikke til godnatlæsning? Så kan du sætte lydbogen ”Kaninen, der så gerne ville sove” på, der er kendt for sin videnskabeligt opbyggede måde at fortælle historie på. Slut med putterutiner, der tager flere timers kostbar tid!