Hjælp dit barn til bedre selvværd


Når du ser på dit barn, skal du føle dig stolt og interesseret. Det er nøgleordene for at skabe et godt fundament for dit barn, hvis det skal opbygge bedre selvværd. Som forældre er det din vigtigste opgave at stå som rollemodel overfor dit barn, fordi alle børn spejler sig i sine forældre. Derfor er det også vigtigt, at du er interesseret i, hvad dit barn foretager sig både i skolen og til fritidsinteresser.

 

Hjælp med lektier

En god metode til at blive nærværende og vise interesse, er f.eks. ved at sætte tid af til at hjælpe med lektier. I den proces mellem dig og dit barn, når I sidder og læser lektier, kan I udvikle en bedre selvtillid hos dit barn. Det handler om, at dit barn skal føle sig forberedt og klædt på til sin skolegang, for at kunne præstere bedre overfor de andre i klassen og overfor læreren. Du kender det selv, du føler dig også mere tryg i de situationer, hvor du er forberedt – og nøjagtigt det samme gør dit barn, når det er forberedt til skolen. Hvis I har mulighed for det, kan I derfor med fordel afsætte en halv til en hel time hverdag til lektielæsning, hvor du kan vise din interesse for dit barn og skabe grundlaget for en bedre og mere tryg skolegang – sådan styrker du dit barns selvværd.

 

Giv dit barn et ansvar

Det er altid et godt kneb at give dit barn et ansvar for et eller andet. Det kan være et større eller mindre ansvar, bare dit barn ved, at han eller hun er ansvarlig. Det viser nemlig, at du har tillid til dit barn, som derfor også bliver nødt til at forpligte sig til det ansvar, som du giver, og det kan hjælpe dit barn på vej til at få et bedre selvværd. Det er vigtigt, at det ikke er en pligt, som bliver ansvarsområdet, fordi det bliver surt. Giv f.eks. dit barn ansvaret for at være hjemme til en bestemt tid, så du viser din tillid til, at din barn overholder den aftale.