Om du er barn eller voksen gælder den samme universelle regel: Jo bedre et miljø, du befinder dig i under læring, jo nemmere vil det være for dig at få din nye viden til at hænge ved. Nedenfor finder du tips og tricks til at skabe det bedste læringsmiljø for både børn og voksne.
Sørg for at tænke over individuelle såvel som kollektive behov
Ofte, når man indretter et godt læringsmiljø, handler det om på samme tid at have fokus på både den enkelte elev men også på eleverne i samspil i et større fællesskab. I praksis betyder det, at der skal være plads til, at den enkelte kan trække sig tilbage til fordybelse i ro og stilhed.

Omvendt er det dog også vigtigt, at man i læring møder andre at kunne diskutere det faglige indhold med. Derfor er det i særlig grad vigtigt at indtænke dynamiske muligheder for gruppearbejde. Det kan også være en god ide at implementere, at denne type arbejde måske foregår et helt andet sted, sådan at man som elev får inkorporeret lidt bevægelse ind imellem teori og praksis, der kan give ilt til hjernen og hjælpe med at gøre én klar til at kaste sig ud i opgaverne.
Husk også, at udluftning og en god akustik gør underværker for både koncentration og velvære hos alle involverede.
Også afholdelse af kurser kræver gode omgivelser, der understøtter læring
Skal du på kursus eller til et lignende læringsevent, er omgivelser ligeledes vigtige. Af den grund sørger mange kursusudbydere for at stille til rådighed med lokaler, der understøtter det gode læringsmiljø. Det gælder eksempelvis omgivelser, der er åbne og inspirerende, men også aspekter såsom det rent praktiske. Hos en udbyder af kursuslokaler som Sonnerupgaard Gods finder du således for eksempel lokaler, der er oplagte til det interaktive læringsmiljø, eksempelvis med god mulighed for implementering af såkaldte breakout rooms.