Førstehjælpskursus for børn


Selvom du som regel forbinder et førstehjælpskursus med voksne, findes der faktisk også kurser for børn. Disse er udviklet med formål at lære børn om førstehjælp gennem leg og teori, så de også får en fornemmelse af, hvad det vil sige. Det er naturligvis en anderledes proces end den voksne gennemgår, og kurserne er lavet med særligt fokus på kommunikation med børn. Lige nu er der kun 1 ud af 10 børn i alderen 3-6 år, som har lært noget om førstehjælp, og det kan sagtens blive bedre. Mange forældre ønsker også at deres børn får noget læring omkring emnet, og derfor er det en rigtig god løsning at tilbyde førstehjælpskurser udviklet specifikt til børn.

Du kan læse meget mere om førstehjælpskurser hos genstarthjertet.dk.

Sådan redder du et barns liv

Det er ikke kun vigtigt at lære børn førstehjælp, men også at du ved, hvordan du udøver førstehjælp på børn. Der kan være stor forskel på, hvordan du håndterer en barnekrop i sammenligning med en voksen, og derfor bør du overveje at tage et førstehjælpskursus med fokus på, hvordan man hjælper børn i nødsituationer.

Disse kurser bygger ofte på, hvordan du undgår uheldet i første omgang. Dette kan for eksempel omhandle babyer, som er meget nysgerrige og kan få mange mindre genstande galt i halsen, fordi de putter dem i munden. Det kan du forebygge ved at fjerne alle små genstande, kemikalier og tildække åbne sprækker. Desuden får du også viden omkring håndtering af nødsituationer med børn, og hvordan du kan hjælpe i praksis. Dette kan blandt andet indeholde information og læring om hjerte-lunge håndtering, forbrændinger, forgiftninger og lignende. Du bliver som regel budt på en god blanding af teori og praksis, så du både får brugbar viden inden for området, samtidig med at du får lov til at øve dig og prøve det af.