Er dit barn klar til vinterkulden?


Vi går så småt kolde temperaturer, mørke og snevejr i møde. Det betyder desværre også, at antallet af snotnæser og ømme halse vokser, og derfor er det vigtigt at sørge for at klæde sig efter vejret. Som forældre er det vigtigt at sørge for, at familiens mindste har en passende kropstemperatur og påklædning. Her kan du få gode råd til, hvordan du passer på dit barn i vinterkulden.

Du er dit barns termostat

Små børn under 4 år er endnu ikke selv i stand til at registrere og regulere deres egen kropstemperatur. De kan ikke gøre opmærksom på, om det fryser eller sveder, og voksne er derfor børnenes temperaturregulator i deres første leveår. Med andre ord er du som forælder dit barns termostat, og det er op til dig at sørge for, at dit barn har en passende kropstemperatur.

Det kan du gøre ved løbende at tjekke barnets temperatur på brystkassen og i nakken eller øverst på ryggen. Er barnet meget varmt og/eller fugtigt, bør du tage noget af tøjet af det. Er barnet derimod koldt, bør du tilføje et ekstra lag tøj eller pakke den lille ind i et tæppe.

Vælg overtøj i god kvalitet

Når du skal vælge overtøj til dit barn, er det vigtigt, at det har en god varmeisolationsevne og er vandtæt. Små børn leger meget udendørs, og det er derfor vigtigt, at deres flyverdragt kan modstå vind og vand. Derudover er det en god ide at vælge en flyverdragt der ikke indeholder skadelig kemi. Du kan finde flyverdragter, der opfylder alle tre krav, her. Således kan dit barn frit lege udenfor uden at blive kold og våd samtidig med, at det ikke er i kontakt med skadelige stoffer.

Når baby sover udendørs

Selvom temperaturen er lav, kan dit barn som udgangspunkt stadig godt sove udendørs, hvis han eller hun sover i en velisoleret barnevogn, så vognen holder på varmen og ikke lukker træk ind. Sørg gerne for at sætte barnevognen i et hjørne eller lignende, hvor der er så meget læ som muligt. Hvis dit barn er sygt eller temperaturen under -10 grader, bør dit barn dog altid sove indendørs.