Drømmer du om at blive ingeniør?


Det er for de færreste noget nemt valg at vælge uddannelse og levevej. Det er en rigtig stor beslutning, så den er svær at træffe. Selv når du finder frem til, hvad du gerne vil, kan det være svært at finde ud af, hvordan du bedst muligt kommer derhen.

Men hvordan bliver man ingeniør, og hvordan kommer du i gang?

Hvilken ingeniøruddannelse vil du læse?

Hvis du drømmer om at udvikle og skabe nye og smarte løsninger, så er ingeniør et rigtig godt bud på en passende uddannelse. Dog findes der flere forskellige ingeniøruddannelser, så du skal finde ud af, hvilken der passer bedst til dig. Du kan bl.a. læse en ingeniørfaglig bacheloruddannelse eller en uddannelse som diplomingeniør. Derfra kan du yderligere læse videre som civilingeniør.

Hvor vil du læse din uddannelse?

Når du har valgt en uddannelse, skal du finde ud af, hvor du ønsker at læse den henne. Ligegyldigt hvilken uddannelse du vælger, har du som regel mange muligheder. Derfor gælder det også en ingeniør uddannelse. Du skal finde ud af, hvor det er bedst for dig at studere henne. Det afhænger både af, hvor du bor, hvor du ønsker at bo, hvilken uddannelsesinstitution der tiltaler dig mest m.m. Der er flere ting, der kan spille ind. I hvert fald er det vigtigt, at du starter et sted, hvor du føler dig godt tilpas, når du skal bruge så meget tid der fremover.

Hvordan vil du gribe din uddannelse an?

Der er mange måder at studere på. Før du starter på en uddannelse, er det altid en god idé, hvis du gør dig nogle tanker om, hvordan du vil gribe din uddannelse an. Vil du læse en hel masse og skrive noter? Vil du primært følge med i den praktiske undervisning? Vil du kombinere de to ting? Du skal finde en metode, der virker for dig.