Gode råd

Det er ikke alle, der har lige let ved at sidde stille i skolen

single-image

Der er i dag rigtig mange børn, der bliver udredt for et eller andet. Og faktisk er det også mange flere, end det nogensinde har været. Det er blandt andet ting som for eksempel udviklingsforstyrrelser, ADHD, fysisk og psykisk uro og så videre, som der er flere og flere børn, der kæmper med. Og når der viser sig en sådan tendens, så er der selvfølgelig også behov for nogle flere redskaber, der kan sørge for, at det er lettere og mere komfortabelt at komme igennem hverdagen. Det gør sig især gældende, når det kommer til den tid, hvor skolen banker på døren, for der forventes det, at man kan sidde stille, og det forventes, at man koncentrere sig. Dog er det ikke virkeligheden for alle – og derfor er der behov for nogle hjælpemidler. Læs om det her.

Mange har behov for at blive aktiveret med sansestimulering for at kunne koncentrere sig

Og hvis du tager et kig online, kan du finde et meget stort udvalg af alle former for sansestimulering. Og det er lige meget, hvad det er, du går og roder rundt med i hverdagen. Nogle kan for eksempel have behov for nogle mindre genstande, der kan holde dem stimuleret i løbet af den normale skoledag. Det være sig for eksempel noget, der kan holde hænderne aktive som fidget spinners, en koosh bold, en håndledsvægt eller fidget rings. Det er alt sammen noget, der kan være med til at øge evnen til at koncentrere sig, og derfor skal sådan en form for sansestimulering ikke blot betragtes som legetøj.

Man kan også placere forskellige former for sanseintegration i ens hjem, som alle kan få glæde af

Sansestimulering kan dog også være nødvendigt i hjemmet, blandt andet når man skal finde så meget ro i kroppen og i sindet, at man kan sove godt om natten. Her kan der for eksempel være behov for en god kædedyne eller en kugledyne, der foruden at give tryghed også kan virke stimulerende. For at få ro på kan det også være en fordel at investere i en effektiv massagestol, som man kan have stående i hjemmet som en del af indretningen. Den kan alle desuden få glæde af i familien – for hvem elsker ikke en god omgang massage?

Mange redskaber egner sig godt til børn såvel som voksne

Og selvom at alt dette særligt er relevant for børn, der er kommet i en alder, hvor det snart er tid til skolen, så kan mange af dem også være særligt relevante for voksne, som kæmper med de samme ting i hverdagen. Det er således former for sanseintegration, som der er rigtig mange, der kan få glæde af. Og derfor bør man tage et kig online og finde ud af, hvilke muligheder som der byder sig på markedet på nuværende tidspunkt. Der er helt sikkert noget, som der vil stemme overens med dine ønsker og dine behov for at blive stimuleret sansemæssigt.

You may also like