Derfor skal dit barn på efterskole


Der er rigtigt mange fortalere for, at det er en god idé for de fleste børn at tage et år eller to på efterskole. Det er noget, som de fleste har rigtigt meget gavn af og det kan give barnet mulighed for at vokse utroligt meget på det personlige område. Når man går fra at have levet i samme hus som sine forældre eller andre voksne og så til at skulle dele sin hverdag med helt vildt mange jævnaldrende så ændrer konteksten sig utroligt meget. Det betyder, at der kommer både kærlighed og konflikt, som kan gødning for en sund og afrundet voksen.

Lad dit barn fordybe sig

Når man kommer på efterskole, så har man en unik mulighed for at fordybe sig i noget man elsker. Hvad enten det er rollespil, maleri, musik, gymnastik eller fodbold, så er der rig mulighed for, at man kan blive meget bedre til det i løbet af året og måske kan få sig nogle nye interesser med på vejen. Det er vigtigt også at have barnet som den primære beslutningstager, når det kommer til valget af skolen, fordi det jo trods alt er dem som skal gå der.

Sådan finder I ud af, hvor barnet skal gå

De fleste efterskoler er pjattede med at vise nye elever rundt og gør rigtigt meget for at trække nye elever til. Man kan som regel altid få en rundvisning, men hvis man gerne vil have den fulde oplevelse, så er efterskolernes dag et oplagt tidspunkt at tage rundt og besøge nogle udvalgte efterskoler. Det kunne for eksempel være en fodboldefterskole i Sønderjylland, en musikefterskole og en gymnastikefterskole. Det er et vigtigt valg, så man skal ikke bare tage det første og det bedste, men rent faktisk overveje sine muligheder nøje. Man kan starte sin søgen ved at følge linket og så tage den derfra.