3 tips til en vellykket konfirmation


Konfirmationen er en stor begivenhed, og man vil selvfølgelig gerne sørge for, at det bliver en succes, som både konfirmand og gæster vil huske med glæde. Som med alle store begivenheder, er der meget der skal huskes, og det kan være uoverskueligt, om man nu også husker det hele. Her kommer lidt hjælp, med 3 tips til en vellykket konfirmation.

En buffet er for alle

Når vi forsamles, er det ofte omkring maden, og konfirmationen er ikke anderledes. Festen arrangeres gerne omkring spisningen, og derfor er det vigtigt, at alle får noget mad som de kan lide. Med en buffet sørger du for, at alle gæster kan vælge det de bedst kan lide, og får spist sig mætte. Mad til en konfirmation skal gerne bestå af forskellige retter, så der er noget for både voksne og børn. Men selvfølgelig er det vigtigste, at konfirmanden får sine ønsker til maden opfyldt.

Hav en toastmaster

En toastmaster bruges oftest til bryllupper, men det er også en rigtig god ide til konfirmationen. Her laves der ofte sange, ligesom der kan være en del, der gerne vil holde en tale. Med en toastmaster sørger du får, at alt forløber bedst muligt. En toastmaster kan også byde velkommen, sige værsgo, og melde om rygepauser. Det giver plads til, at du og din familie kan nyde dagen sammen med konfirmanden.

Aftal alting på forhånd

Det vigtigste er, at konfirmanden får en rigtig god oplevelse. Sørg derfor for, at tale dagen igennem med din konfirmand på forhånd. Spørg til forventninger, og snak om, hvad der eventuelt kan være grænseoverskridende. Lad være med, at sætte forventninger op til noget, konfirmanden slet ikke har lyst til. Måske er det for overvældende for konfirmanden selv at holde tale, eller byde velkommen til gæsterne. Så sørg for, at det er aftalt på forhånd, hvem der tager sig af disse opgaver, så der ikke opstår ubehagelige situationer undervejs.