Elektronik

Ny computer til studiestart? Det skal du overveje

single-image

Skal du starte på studie inden længe, og trænger din bærbare til en opgradering? Læs med her for tips og tricks til, hvad du skal overveje, når du skal købe en ny computer til studie.

Det skal du overveje

Når du skal ud og investere i en ny computer, er det en god idé at være fuldstændig klar over, hvilket behov du har, og hvad den præcist skal bruges til.

Nogle uddannelsesinstitutioner anbefaler, at man venter med at købe en ny computer, til efter man er startet på studiet. På mange uddannelser er der nemlig specielle tunge programmer, som du skal kunne installere på din computer. Der er altså nogle helt specifikke krav til, hvad din computer skal kunne.

Er du startet på studie, og mangler du en ny computer nu og her? Du kan låne penge hurtigt og nemt ved at klikke her.

En computer til studiebrug betyder også, at den skal flyttes meget rundt. En mindre skærm og en computer der ikke vejer for meget, er det mest optimale. Derfor skal du også gå efter en computer med SSD i stedet for HDD. Det gør også computeren hurtigere og giver mere plads.

Sørg for at købe en computer med nok ram. Når du studerer, vil du ofte skulle have flere programmer åbent på en gang, og nogle af dem er måske tunge regne- eller tegneprogrammer. Der findes mange computere med 2GB ram, men for de fleste vil det være bedst at vælge 4GB eller derover.

For mange er en af de store spørgsmål også Mac eller Windows? Ifølge flere computereksperter er det i bund og grund en smagssag. Her spiller dit budget i høj grad ind. Er du villig til at betale for design?

Selvom du finder et godt tilbud på nettet, er det en god idé at gå ud til en forhandler, hvor du kan opleve computeren. Tastatur, skærm og opsætning er også afgørende for, om du kommer til at være glad for din computer, så derfor er det vigtigt at ”prøve” den.

You may also like